Training voor Management

In de media verschijnen steeds vaker verhalen van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag met soms vergaande gevolgen voor de betrokken werkgevers. In 75% van de gevallen is het volgens statistieken ook de leidinggevende die de dader is. Nochtans is het ook echt nodig om moeilijke boodschappen te brengen, negatieve feedback te uiten en (opbouwende) kritiek te geven naar je werknemers toe.

De angst slaat daarom soms toe bij leidinggevenden om nog “leiding te geven”. Vragen rijzen zoals: “Mogen we wel nog grapjes maken?” of “Hoe kan ik de dienst nog leiden zonder mijn medewerkers steeds te moeten pamperen?” of nog “Mogen we nog kritiek geven of gaan we dan worden bestempeld als pester?”

Michel geeft in deze training zijn unieke kijk op deze problematiek en geeft je handvatten om leiding te geven zonder de verbinding met je werknemers te verliezen en zonder afgeschilderd te worden als pester.

Hier leer je:

  • De nuances achter ongewenst gedrag en hoe je het onderscheid maakt tussen problematisch en niet-problematisch gedrag bij jezelf en je werknemers.
  • De elementen die belangrijk zijn bij het analyseren van een dossier.
  • Hoe je het gesprek aangaat met een potentiële dader en hoe je de meest voorkomende valkuilen vermijdt.
  • Welke verschillende vormen van pesterijen er bestaan.
  • Hoe je duurzame verbinding creëert met je werknemers.